Кметът Акиф Акиф подари картина на вицепремиера в оставка

Вицепремиерът в оставка Даниела Бобева посети Момчилград относно съгласуването на подробните устройствени планове и обезщетенията на собствениците на земи, засегнати от трасето на междусистемната газова връзка Гърция-България. Придружена от представители на Българския енергиен холдинг /БЕХ/, МРРБ и Националния експертен съвет по устройство на територията и проектантите на проекта, тя проведе работна среща с участието на кмета на община Момчилград Акиф Акиф, общински съветници и кметове на заинтересованите от проекта населени места.

Земите на собствениците, попадащи в трасето на газовата връзка на територията на общината не са най-скъпо продаваните у нас, но поради спецификата на района, са безценни за всеки един собственик, каза кметът Акиф Акиф. Той изрази надежда, че проектът ще се случи, като оценителната комисия осигури справедливо обезщетение за собствениците.

Акиф Акиф поиска още сключването на меморандум за възстановяване на общинската пътна мрежа при нарушаването й по време на изграждане на газовата връзка. Той получи уверението на проектантите, че при нарушаване на вододайни зони, чешми, дренажи, ще бъдат възстановени от строителите.

„Финансовите компенсации ще се случат на два етапа. На първия етап те касаят сервитутното право, а на втория – самото изграждане на газопровода. Ще има равно третиране за всички”, заяви Даниела Бобева, подкрепена от експертите, присъстващи на срещата. Тя настоя за спешно одобряване на подробните устройствени планове за газовата връзка. „Подробният устройствен план спешно трябва да бъде одобрен, защото при противен случай навлизаме в рискова ситуация по отношение на 45 милиона, които ще оскъпят целия проект”, заяви вицепремиерът в оставка Даниела Бобева. 

След края на срещата кметът Акиф Акиф подари картина на вицепремиера в оставка, нарисувана от местната художничка Юммюгюл Сали. Той отправи специална покана към Бобева за предстоящата Международна среща на момчилградчани, която ще се проведе на 2 август.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини