Най-добрите двойки по плажен волейбол на най-добрия републикански турнир в Кърджали

Днес в Кърджали започна четвъртия турнир от Националната верига по плажен волейбол. Найградният фонд е най-голям в страната и е на стойност 10,200 лева. В рамките на 3 дни, от 18-ти до 22 –ри юли най-добрите плажни волейболисти в страната ще мерят сили на пясъчните кортове в града край Арда. Участие в основната схема, с двойна елеминация, на надпреварата вземат най-добрите 12 мъжки и 12 женски български двойки, съобщи Милко Багдасаров, председател на плажния волейбол към БФВ. Днес се играят общо 20 мача, от които Първи и Втори кръг при жените и Трети при мъжете. В съботният ден от 9 сутринта предстоят още 16 мача, а в неделя пред волейболната мрежа ще играят на финалите и малките финали 8 двойки.

Съдиите на надпреварата са от София и Кърджали, допълват организаторите на турнира, които обещават много емоции, спортни страсти и жестока конкуренция за призовите места, както при мъжете, така и при жените, защото кърджалийският турнир е сред най-силните в страната. „Кърджали се очерта като най-добрият център по плажен волейбол в страната, с най-добрата база. Не напразно от ЦЕВ получихме най-високата оценка за съоръжението и организацията , а именно 10 от 10”, коментира главният организатор Иван Халачев.

Конкуренцията за призовите места се очертава да бъде люта, защото от общо 12 двойки в основната схема при мъжете 6 са изцяло представители на кърджалийската школа. Градът – домакин ще бъде представен при жените само с една двойка. „Не е тайна за никого, че местната публика е най-екзалтираната в страната, що се отнася до волейбол, било то плажен или в зала. Надяваме се да я зарадваме отново с лидерски позиции на пясъчния корт”, кометира още Халачев.

Ще припомним, че първите три турнира от Националната верига по плажен волейбол призовите места при мъжете са спечелени само от кърджалийски двойки.

 

 

КЖ ВОЛЕЙ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини