Хоспис отваря врати и в момчилградската болница

Отделение за долекуване и продължително лечение открива врати в многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград. По този начин пациенти, чието състояние не е стабилно, но са с изчерпани клинични пътеки, ще имат възможност да продължат лечението си под денонощно лекарско наблюдение. Те ще ползват консултации със специалисти от всички отделения на болницата. Грижи за подобряване на здравето им ще полага квалифициран екип от медицински персонал и болногледач. При необходимост на разположение са психолог и рехабилитатор.

Отделението се намира на втория етаж на здравното заведение и разполага с пет болнични легла. В него могат да постъпват пациенти, изписани от лечебни заведения от областта и страната срещу заплащане на минимална такса.

Средствата за изграждането на новата придобивка са осигурени от дарители, включили се в кампанията на община Момчилград за спасяването на болницата. С друга част от сумата всички болнични стаи се оборудват със самостоятелни санитарни възли.

Както е известно, МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ вече има различен облик след подмяна на дограмите и топлоизолация на сградата по проект, финансирани от Националния доверителен екофонд за подобряване на енергийната ефективност.

За повече информация се обадете на тел.: 0888 208677

Дарителска банкова сметка:

МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" ЕООД

Търговска банка "Д"-АД

гр.Момчилград

BIC:  STSABGSF

IBAN: BG61STSA93000020716931

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини