Валерия Велева: Станишев предложи Пеевски против волята му

Знам кой предложи Пеевски - Станишев, защо в цялата година на протести нямаше доблестта и не каза, че го е предложил и то против волята му, заяви Валери Велева.
Пред Нова телевизия зам.-главният редактор на в. „Преса" разказа, че по нейна информация първоначално Делян Пеевски не е искал да приеме поста, но се е съгласил под натиск от лидера на БСП.

Велева отхвърли варианта депутатът от ДПС да е бил предлаган за вътрешен министър, както заяви преди дни Антон Кутев от БСП.

Журналистката коментира и доклада на Станишев пред пленума на БСП в събота. Тогава той предлжи заседание на конгреса на партията на 27 юли за приемане на предизборна платформа и избор на нов лидер.

„В доклада си той прехвърли вината за състоянието на партията на всички други, само не и на себе си. Той се отметна от всичко. Виновни са му ДПС, ГЕРБ, вътрешният враг, абсолютно всички. Да наречеш партията си „озверяла глутница" е ужасно нещо", коментира Велева.

В речта си на пленума Станишев се обяви срещу опозицията в партията, сравни вътрешнопартийните борби с "глутница кучета, които се самоизяждат", заподозря, че опонентите му разглеждат партията като корпорация, че преговарят с ГЕРБ и ги упрекна, че не го подкрепят, когато не е прав.

По думите на Велева в доклада има изречение, че Станишев нямал никакви олигархични връзки. Тя попита има ли финансови зависимости между него и Цветан Василев, както и между икономическия екип на това правителство и Василев.

За нея нямало да е изненада, ако на конгреса на левицата Станишев бъде отново припознат за лидер.

„Станишев два пъти се е предлагал за премиер пред Доган, но му е било отказано", коментира тя.

Кой?

Повече от година след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите протести все още няма категоричен отговор от политиците кой го е номинирал за поста.

Преди дни премиерът Пламен Орешарски отговори на вече емблематичния въпрос "Кой?" с думите "Кой "кой"? За какво точно питате?". В интервю за bTV той обясни, че няколко пъти е отговарял на този въпрос "най-ясно" - че това е политическо решение.

"Попитайте партиите и може би ще получите по-добър отговор", прехвърли Орешарски въпроса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини