Дянков взел резерва на Здравната каса, за да увеличи пенсиите

„Симеон Дянков взе резерва на здравната каса, за да може ГЕРБ да увеличи пенсиите на последното заседание на Министерския съвет при нашето управление".

Това заяви в „Седмицата" на Дарик депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Той призова настоящите управляващи да си „посипят главата с пепел и да си тръгнат от тази държава", но отказа да коментира депутата от ДПС Делян Пеевски. „Лошото започна, след като хората излязоха на протест", заключи Иванов, помолен да изкаже личното си мнение дали хората са имали право да протестират срещу Пеевски.

Станислав Иванов каза, че не знае какви са номинациите на Бойко Борисов за министри, ако спечели нов мандат. Самият Иванов коментира, че според него добрите министри от кабинета „Борисов" са Делян Добрев, Лиляна Павлова, Ивелина Василева, която беше зам.-министър на околната среда и водите, Ивайло Московски и други.

За Симеон Дянков Иванов бе категоричен, че при неговото управление, страната ни е сочена за пример.

В „Седмицата" по Дарик Станислав Иванов каза още, че трите приоритетни въпроса, заради които ГЕРБ ще влезе в Народното събрание, са за гласуване на Закона за банките, актуализация на бюджета на НЗОК и като последно - оставка на премиера Орешарски.

Той бе категоричен, че е нямало да се стигне до блокиране работата на парламента, ако не е било нарушено разбирателството между политическите сили, постигнато на КСНС, и се е следвало „джентълменското споразумение" между лидерите на партиите.

„Ние в момента щяхме да сме в зала и да гледаме и други закони, които касаят много обществени сфери и икономиката", подчерта Иванов.

Той даде пример с внесените в последния момент проекти, свързани със Закона за обществените поръчки.

„Аз съм много учуден как при средно подавани обществени поръчки около 200, за един ден са вкарани 1300. Те са вкарани в последния момент, до 30 юни, за да могат да бъдат гледани по стария ЗОП, тъй като в новия закон са разписани някои осветлявания около обществените поръчки. В момента има пуснати обществени поръчки, които ще бъдат изпълнявани, когато бъде осигурено финансиране. И идваме до ситуацията от 2009 г., когато заварихме много подписани договори с неосигурено финансиране. В момента ще се случи същото, вече нищо не може да се направи", добави депутатът.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини