13 °C

Уран и Плутон клатят системата

Бедствия, слухове, финансови трусове. Това е България днес. По звездните знаци. Меркурий залага капани - първата планета от слънчевата система тръгва на обратно на хоризонта, което отново създава рискове в различни сфери на живота ни. Точно днес тя обръща своя ход и ще стабилизира, макар и малко, обществото, в което живеем. Тя обаче е една от каре ретроградни планети, които носят на човека тежки уроци.

Обратна фаза

Доколко земните кризи са програмирани свише и могат ли да бъдат предвиждани. Този въпрос си задават учени и икономисти. Засега техните усилия претърпяват фиаско, а причината е много проста. Опитват се да мерят или прогнозират нещо ирационално с рационален инструментариум, пише "Стандарт". Тук може да помогне само езотеричното познание. Освен Меркурий в момента в обратна фаза се намират още няколко планети. Първата е Плутон, която се свързва с банковата система. Тя действа така, че да раздвижва най-долните пластове на едрия капитал. Именно тази звездна тенденция се проектира в България. Защото, когато Плутон е директен на хоризонта, това ще носи натрупване на капитали на едно място. Обърне ли планетата своя ход, може да се очаква обратният процес. Какъв е обаче смисълът на тази цикличност. Според метафизиката парите също са енергия, а когато тя се задържа, то обществото боледува. От друга страна, всяка криза, та било и изкуствено предизвикана (а повечето са такива), вади на яве редица слабости в земната финансова системата. И ни кара да се замислим.

Още в Библията е казано, че лихварството е грях. Ала човекът не само че го практикува, но после се сърди, когато дойде и възмездието. Защото откъде идват парите по депозитите на капиталовложителите, ако не от онези, които са теглили кредити. Болшинството от тях са поели тежкия кръст да въртят енергията на парите в различни бизнес сфери, които осигуряват работни места. Те често губят всичко пред безмилостния поглед на лихварите. И така щастието на едни се гради на нещастието на други.

Вторият плутонов урок е, че човек доброволно се отказва от движенето на своята финансова енергия и предоставя това право другиму. Да не всеки разбира от финанси. Но защо тогава банките нямат достатъчно пари. Отговорът е много прост - за да изплащат лихви и да трупат дивиденти за себе си те въртят парите ни чрез различни финансови схеми коя от коя по-сложни. Така, когато подплашени от зловредни слухове потребители поискат парите си, една банка никога не може да им се издължи на 100%. За щастие сега кризата бе по-скоро виртуална. Така мнозина при мисълта, че могат да изгубят всичко в един момент, ще похарчат нещо от скътаното за себе си. Което ще подпомогне икономиката.

Третата планета, която утежни сега ситуацията, за да изведе човека към по-високо поле на осъзнаване, се нарича Нептун. Тя също от известно време се движи на обратно по небосклона. Нептун управлява най-сложната част от човека - чувствата, подсъзнанието, морето от емоции. Някъде там в нивата на подсъзнанието са още страховете, пристрастеностите към хора и опиати. Така че господарят на морето също нагнетява напрежение, правейки хората по-лабилни и податливи на зловредни внушения. На друго ниво ни призовава към проява на милосърдие и състрадание към страдащите.

Кой дръпна спусъка

Онзи обаче, който задейства приграма Хаос, се нарича Меркурий. Когато тази планета е силна в нечий хороскоп, то съответният човек има мощен интелект и комуникативни способности. Древните са олицетворили качествата на бързата мисъл в събирателния образ на бога Хермес. Освен от търговците той е бил почитан като пазител на крадците. Защото интелекта е един, а това, че се прилага и за нерегламентирани дейности, си е напълно земна работа. Именно в такива периоди не просто подривните и престъпни схеми се активизират, а просто те сработват с удивителна ефективност.

Под властта на Меркурий се намират още всички видове комуникация, транспорт, търговия, метеорологично време, електронни системи и плащания, лични взаимоотношения. Къде ще удари звездната тенденция зависи от натрупани проблеми в съответните сфери на влияние. А те като бенд се отприщиха през изминалия месец. В резултат - объркани планове на хиляди българи.

Именно плановете бяха най-чупливата стока, защото Меркурий винаги цели да извади човека от точката му на равновесие. Първата планета от слънчевата система се свързва още с метеорологична обстановка. В дует с управителя на водната стихия Нептун отключиха потоп във Варна. Планетите, разбира се, не са го предизвикали, те просто са извадили на повърхността стари нерешени проблеми със строителството и безхаберното изсичане на гората над рисковия квартал.

За щастие на 2 юли втората меркуриянска ретроградност за годината приключи днес. С един карантинен период до 16 юли обстановката в страната ще трябва да върви към хармонизация. В момента небесното тяло, носещо характеристиките на Бога Хермес, обръща своята посока на небосклона и бавно ще продължава да набира скорост. Енергията, която ще се ретранслира към земята, ще бъде нестабилна до 16 юли, когато ще свърши т. нар. постретрограден период. А до тогава ще бъдат в сила всички предупреждения, макар и с една степен на по-ниска вероятност от случване. Планетата ще продължи да се меси грубо в сферите на комуникацията, съюзите, кратките пътувания и обучението.

Младенците

В астрологията Меркурий се свързва с младите хора и подрастващите и винаги по един или друг начин насочва вниманието ни към тях. Не случайно през изминалия месец станахме свидетели на бум на инциденти, в които загинаха все младенци. Крак повлече трагедията в Стара Загора, при която малкият Паоло бе прегазен в пешеходната зона. Последваха го няколко катастрофи. При масово сбиване загинаха 18-годишен младеж от столичния квартал Горубляне. Сред загиналите при потопа във Варна имаше и деца. А новините от часове отново фокусират вниманието върху подрастващите - търсят изчезнало дете в южния град Микрево.

Иначе политическата обстановка ще продължи да бъде нестабилна, докато на небосклона действа планетата на революциите Уран. Тя е в неблагоприятна позиция спрямо космическия съдник Плутон и ще нагнетява справедливото обществено недоволство. Големият урок на планетите е, че хората сме несъвършени и все още сме по-близо до животинския, отколкото до божествения. Често игнорираме разума и се движим от страхове, паника, ирационални емоции и симпатии (особено на избори).

А що касае финансите, то носителят на реда, дисциплината, но и на кризите и рестрикциите Сатурн цяла година ще остане в знака на банките - Скорпион. Неговото присъствие там ще следи зорко за финансовата система и данъците, както за очовечаването отношенията между потребители и банки. Сега Сатурн също се намира в ретрограден период, който ще продължи до 26 юли. Така че вече е показал проблеми в тези сфери, остава човекът да ги реши. Ако пък вместо реформи положението се замаже, то при следващия ретрограден цикъл кризата може да е с ефекта на потоп.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успехи на деловия фронт очакват мнозина от вас днес. Прогнозите ви се потвърждават и това е съпроводено със съответните парични постъпления. Проявете повече въображение при интимните си забежки и ще се получи.
28 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Партньорското доверие, което сте изградили ви дава повече свобода в действията, което не означава, че трябва да пренебрегвате мнението на колегите си. Ако се чувствате повече изнервени потърсете подходящо място, където да релаксирате, далече от шума и празнословието около вас.
28 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате големи изисквания най-напред към себе си и след това към другите и това(последното) може да ви въведе в пререкания с доста хора. Прецизността е чудесно качество и си струва да го отстоявате, дори това да не се харесва на мнозина.
28 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате в себе си желание за промяна и това от известно време доста ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и в никакъв случай не трябва да се поддавате на влиянието му. Затова заемете се с нещо, което може да ви е необходимо - например учете език.
28 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес истински ще жадувате за малко свобода от ежедневните грижи. Направете нещо, което ви действа разтоварващо, без то да нарушава работния ви ритъм. Ще се почувствате ободрени от приятна вест. Ваши близки може би имат интересно предложение за вас. Нов проект може да ангажира вниманието ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С увереността и приветливото си излъчване внушавате добри усещания в околните. Имате енергия и сила, която ще ви стигне да се справите с всяка непредвидена ситуация. Работата от миналата седмица ще ви донесе успехи в делови план. Ще започнете действия, свързани с предстоящи промени в бита ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изпитвате необходимост от промяна, която ще насочите към нова дейност. Събитията ще благоприятстват амбициите ви, затова не се притеснявайте, а действайте. Постигнатото ще надхвърли очакванията ви. Бъдете постоянни и така напред.
28 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще засилите вниманието си към въпрос или задача, от която може да извлечете ползи за себе си. Имате нюх за всичко, което би ви донесло изгода и бързи печалби. Спазвайте законите и реда, очевидно сте податливи на провокации днес. Някои от вас ще започнат нова работа, други ще пътуват служебно.
28 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да останете безучастни към събитие, което привлича със значимостта си повече хора. Ще се включите в него и заради желанието си за изява, изпитвате необходимост да съветвате, показвате и насърчавате. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде неоценима.
28 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Влечението ви към някого или нещо ще ви постави в зависимост и ще ви изправи пред избор. Това необичайно състояние за вас ще създаде затруднения в общуването и в тази връзка са възможни конфликти. Старанието ви ще бъде най-вече да не разочаровате себе си, но мислете и за онези, които милеят за вас.
28 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Натоварен, но и ползотворен ден.Особено за онези, които са ангажирани в деловата сфера. Заложете на добре обмислено и мащабно настъпление. Вслушайте се в съветите на експертите и не пропускайте нито една подробност, която може да ви е полезна.Не се поддавайте на съмнения за интимния партньор.
28 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
28 яну 2020
Последни новини