29 °C

Уран и Плутон клатят системата

Бедствия, слухове, финансови трусове. Това е България днес. По звездните знаци. Меркурий залага капани - първата планета от слънчевата система тръгва на обратно на хоризонта, което отново създава рискове в различни сфери на живота ни. Точно днес тя обръща своя ход и ще стабилизира, макар и малко, обществото, в което живеем. Тя обаче е една от каре ретроградни планети, които носят на човека тежки уроци.

Обратна фаза

Доколко земните кризи са програмирани свише и могат ли да бъдат предвиждани. Този въпрос си задават учени и икономисти. Засега техните усилия претърпяват фиаско, а причината е много проста. Опитват се да мерят или прогнозират нещо ирационално с рационален инструментариум, пише "Стандарт". Тук може да помогне само езотеричното познание. Освен Меркурий в момента в обратна фаза се намират още няколко планети. Първата е Плутон, която се свързва с банковата система. Тя действа така, че да раздвижва най-долните пластове на едрия капитал. Именно тази звездна тенденция се проектира в България. Защото, когато Плутон е директен на хоризонта, това ще носи натрупване на капитали на едно място. Обърне ли планетата своя ход, може да се очаква обратният процес. Какъв е обаче смисълът на тази цикличност. Според метафизиката парите също са енергия, а когато тя се задържа, то обществото боледува. От друга страна, всяка криза, та било и изкуствено предизвикана (а повечето са такива), вади на яве редица слабости в земната финансова системата. И ни кара да се замислим.

Още в Библията е казано, че лихварството е грях. Ала човекът не само че го практикува, но после се сърди, когато дойде и възмездието. Защото откъде идват парите по депозитите на капиталовложителите, ако не от онези, които са теглили кредити. Болшинството от тях са поели тежкия кръст да въртят енергията на парите в различни бизнес сфери, които осигуряват работни места. Те често губят всичко пред безмилостния поглед на лихварите. И така щастието на едни се гради на нещастието на други.

Вторият плутонов урок е, че човек доброволно се отказва от движенето на своята финансова енергия и предоставя това право другиму. Да не всеки разбира от финанси. Но защо тогава банките нямат достатъчно пари. Отговорът е много прост - за да изплащат лихви и да трупат дивиденти за себе си те въртят парите ни чрез различни финансови схеми коя от коя по-сложни. Така, когато подплашени от зловредни слухове потребители поискат парите си, една банка никога не може да им се издължи на 100%. За щастие сега кризата бе по-скоро виртуална. Така мнозина при мисълта, че могат да изгубят всичко в един момент, ще похарчат нещо от скътаното за себе си. Което ще подпомогне икономиката.

Третата планета, която утежни сега ситуацията, за да изведе човека към по-високо поле на осъзнаване, се нарича Нептун. Тя също от известно време се движи на обратно по небосклона. Нептун управлява най-сложната част от човека - чувствата, подсъзнанието, морето от емоции. Някъде там в нивата на подсъзнанието са още страховете, пристрастеностите към хора и опиати. Така че господарят на морето също нагнетява напрежение, правейки хората по-лабилни и податливи на зловредни внушения. На друго ниво ни призовава към проява на милосърдие и състрадание към страдащите.

Кой дръпна спусъка

Онзи обаче, който задейства приграма Хаос, се нарича Меркурий. Когато тази планета е силна в нечий хороскоп, то съответният човек има мощен интелект и комуникативни способности. Древните са олицетворили качествата на бързата мисъл в събирателния образ на бога Хермес. Освен от търговците той е бил почитан като пазител на крадците. Защото интелекта е един, а това, че се прилага и за нерегламентирани дейности, си е напълно земна работа. Именно в такива периоди не просто подривните и престъпни схеми се активизират, а просто те сработват с удивителна ефективност.

Под властта на Меркурий се намират още всички видове комуникация, транспорт, търговия, метеорологично време, електронни системи и плащания, лични взаимоотношения. Къде ще удари звездната тенденция зависи от натрупани проблеми в съответните сфери на влияние. А те като бенд се отприщиха през изминалия месец. В резултат - объркани планове на хиляди българи.

Именно плановете бяха най-чупливата стока, защото Меркурий винаги цели да извади човека от точката му на равновесие. Първата планета от слънчевата система се свързва още с метеорологична обстановка. В дует с управителя на водната стихия Нептун отключиха потоп във Варна. Планетите, разбира се, не са го предизвикали, те просто са извадили на повърхността стари нерешени проблеми със строителството и безхаберното изсичане на гората над рисковия квартал.

За щастие на 2 юли втората меркуриянска ретроградност за годината приключи днес. С един карантинен период до 16 юли обстановката в страната ще трябва да върви към хармонизация. В момента небесното тяло, носещо характеристиките на Бога Хермес, обръща своята посока на небосклона и бавно ще продължава да набира скорост. Енергията, която ще се ретранслира към земята, ще бъде нестабилна до 16 юли, когато ще свърши т. нар. постретрограден период. А до тогава ще бъдат в сила всички предупреждения, макар и с една степен на по-ниска вероятност от случване. Планетата ще продължи да се меси грубо в сферите на комуникацията, съюзите, кратките пътувания и обучението.

Младенците

В астрологията Меркурий се свързва с младите хора и подрастващите и винаги по един или друг начин насочва вниманието ни към тях. Не случайно през изминалия месец станахме свидетели на бум на инциденти, в които загинаха все младенци. Крак повлече трагедията в Стара Загора, при която малкият Паоло бе прегазен в пешеходната зона. Последваха го няколко катастрофи. При масово сбиване загинаха 18-годишен младеж от столичния квартал Горубляне. Сред загиналите при потопа във Варна имаше и деца. А новините от часове отново фокусират вниманието върху подрастващите - търсят изчезнало дете в южния град Микрево.

Иначе политическата обстановка ще продължи да бъде нестабилна, докато на небосклона действа планетата на революциите Уран. Тя е в неблагоприятна позиция спрямо космическия съдник Плутон и ще нагнетява справедливото обществено недоволство. Големият урок на планетите е, че хората сме несъвършени и все още сме по-близо до животинския, отколкото до божествения. Често игнорираме разума и се движим от страхове, паника, ирационални емоции и симпатии (особено на избори).

А що касае финансите, то носителят на реда, дисциплината, но и на кризите и рестрикциите Сатурн цяла година ще остане в знака на банките - Скорпион. Неговото присъствие там ще следи зорко за финансовата система и данъците, както за очовечаването отношенията между потребители и банки. Сега Сатурн също се намира в ретрограден период, който ще продължи до 26 юли. Така че вече е показал проблеми в тези сфери, остава човекът да ги реши. Ако пък вместо реформи положението се замаже, то при следващия ретрограден цикъл кризата може да е с ефекта на потоп.


Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини