Вицепремиерът на Турция Емрулах Ишлер ще гостува в Кърджали

Вицепремиерът на Турция Емрулах Ишлер ще гостува за първи път в България, като в програмата му е предвидена рамазанска вечеря „Ифтар" с президента Росен Плевнелиев и лидера на ДПС Лютви Местан.
Ишлер ще бъде гост и на Кърджали. Визитата на заместника на Реджеп Тайип Ердоган ще е към края на Месеца Рамазан, който започна на 28 юни. В 3-дневната си визита в България, Ишлер ще се срещне с вицепремиера Даниела Бобева, с Главния мюфтия Мустафа Хаджи, министър Хасан Адемов и лидера на ДПС Лютви Местан, поясни пред 24rodopi.com Хасан Молла от агенцията.

Вицепремиерът на Турция Емрулах Ишлер ще посети пострадалите в наводненията във Варна и Добрич, които ще получат помощи. В Шумен Ишлер ще посети Томбул джамия и школата на мюфтийството. На специалната вечеря „ифтар" в София в последната вечер на Рамазана, организирана от Главно Мюфтийство в чест на високия гост, са поканени президентът Росен Плевнелиев, Лютви Местан, Хасан Адемов, Корман Исмаилов, Даниела Бобева и много гости от Турция.

Вицепремиерът Ишлер ще участва в рамазанска молитва в Пловдив, след което ще честити Рамазан Байрам на мюсюлманите в града на тепетата. По обяд в първия ден на Рамазан Байрам заместникът на Ердоган ще пристигне в Кърджали. В града край Арда на 28 юли Ишлер ще разговаря с кмета инж. Хасан Азис и районния мюфтия Бейхан Мехмед. В следобедните часове е предвидена среща с общинските кметове

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини