Момчилград помага на пострадалите от наводненията в Добрич

Доброволчески пункт за събиране на дарения в помощ на пострадалите от обилните наводнения в Добрич се открива в Момчилград. Инициативата се организира във фейсбук групата „За един по-красив Момчилград“. Пунктът ще бъде открит на 25 юни/сряда/ от 18.00 часа пред бившата сграда на данъчна служба, на ул. „Момчил войвода“. Община Момчилград се нае да осигури транспорт за извозването на събраните вещи и материали.

„Момчилградчани винаги сме доказвали, че имаме огромни сърца, изпълнени с любов и милосърдие. Нека го покажем и подадем ръка на бедстващите хора. Когато посеем зрънце доброта в живота ни, след това поникват хиляди зрънца“, пише на стената на групата нейният създател Гюлшен Ахмедова.

Ахмедова, която е директор на местната дирекция „Бюро по труда“, вече е разговаряла с представителите на кризисния щаб в Добрич. Оттам са заявили, че имат огромна нужда от хигиенни и почистващи препарати, одеяла, дрехи, храна, лопати, гумени ботуши и кофи.

Кметът на Момчилград Акиф Акиф изказа искрени съболезнования и съчувствие от свое име и от името на всички момчилградчани на семействата и близките на загиналите във водния ад. Днешният ден е обявен за траурен след трагедията, сполетяла Варна и Добрич.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини