Десет детски отбора си оспорват купа „Меаца” в Кърджали

Първият гол

   Десет детски отбора от цялата Кърджалийска област ,заедно с тим от Златоград се състезават днес на стадион „Дружба” за купа „Меаца”. Турнирът се организира от Българския футболен съюз, с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.Спонсор на състезанието е фирма „Меаца”, която е предоставила 4000 лева за храна и награди. Това съобщи за Кърджали бг вести Тургай Али, председател на Областния съвет на Българския футболен съюз. Той подчерта, че за трета поредна година се организират по два турнира за деца в Кърджали. Този е за малчугани, родени през 2004 и 2005 г. Екипите са осигрени от министерството на физическото възпитание и спорта. На тимовете са предоставени и по три топки.

 Настоящият турнир предизвика голям интерес. Срещите са с две полувремена от по петнадесет минути. Кулминацията ще е утре.Финалът е от 11,30 часа. В 12,30 тържествено ще бъде връчена купа „Меаца”. Очаква се да присъстват кметът Хасан Азис, областният управител Бисер Николов, депутати.

Купата ще връчи собственикът на „Меаца” инж.Фахри Идриз. За Кърджали бг вести той заяви:Подпомагайки детския футбол,градим бъдещия представителен тим на Кърджали.

Георги Кулов

Загряване
Първи съдийски сигнал
Обяд
Тургай Али
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини