В средата на юли се очаква да започне ремонтът на 12 пътни отсечки в община Кърджали

Общо 12 пътни отсечки на територията на община Кърджали, включени в 11 обособени позиции ще бъдат ремонтирани тази година. Общата им прогнозна стойност е малко над 630 хиляди лева без ДДС .
До средата на юли се очаква да започнат работа и избраните изпълнители по обявената обществена поръчка за основен ремонт на общинска пътна мрежа в община Кърджали през 2014 година. Откритото заседание по отварянето на ценовите оферти на допуснатите 6 фирми се проведе вчера.
Шестте фирми бяха подали оферти за изпълнението на различен брой обособени позиции в обществената поръчка. Единствено Пътстройинженеринг АД – Кърджали участва в поръчката с предложения по всички 11 обособени позиции. За изпълнител на осем от тях оферти имаше от фирма Нар ООД, за четири от фирмите Саварона ЕООД и Караман ООД и за по три от посочените в обществената поръчка обособени позиции - фирмите Симекс ЕООД и Хит Билдинг ЕООД.
След обявяване на получените точки според критериите за оценяване, вчера бяха отворени и ценовите оферти за отделните позиции, предложени от фирмите. Очакванията на общинската администрация са още следващата седмица да се премине към избор на изпълнител, а в средата на юли да започне и същинската работа по ремонт на пътната настилка на участъците.
Финансирането на поръчката ще се извършва със средства от републиканския бюджет, като една от отсечките ще се финансира частично и от други общински средства, обясни зам.-кметът на община Кърджали Мухаррем Мухаррем.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини