Иван Халачев: Дъждът няма да спре турнира в Кърджали

Уверявам ви, че европейската купа по плажен волейбол ще се проведе, коментира организаторът на състезанието

Град Кърджали ще бъде домакин на престижен международен турнир - Първи кръг на Европейската отборна купа по плажен волейбол за мъже и жени. Състезанието слага начало и на европейската квалификационна кампания за Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.

Спортните срещи ще се проведат на 21 и 22 юни, като поставянето на отборите в схемата и точната програма ще стане ясна по време на техническата конференция, която ще се проведе на 20 юни от 20:00 ч. в Конферентната зала на Хотел Арпезос.

24-мата състезатели при мъжете и жените от България, Сърбия, Финландия и Албания ще премерят сили в първия евро етап на надпреварата на два специално изградени плажни корта, с над 400 седящи места за зрители и ВИП – зона за 50 официални гости. На разположение на всички участници в турнира ще има и трети тренировъчен корт в непосредствена близост до официалните за игра.

Трескавата подготовка по изпипване на последните детайли за предстоящото домакинство на Европейската отборна купа продължават. Организатор на турнира е треньорът на Арда (Кърджали) Иван Халачев, който говори за BGvolleyball.com: „Кърджали е един от най-засегнатите от проливния дъжд градове в България. Имаме сериозни затруднения с поставянето и задържането на пясъка на кортовете, машините потъват поради голямото количество вода на кв.м. За жалост прогнозата за времето и в близките дни предвижда дъжд, но благодарение на усърдната работа на всички по този чудесен комплекс за плажен волейбол, вече и с трибуни за зрители и ВИП - зона, ви уверявам, че турнир ще има и ще се проведе по възможно най-добрия начин”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини