Кърджалиецът Тодор Топалов взе вицешампионска титла по плажен волейбол на Острова

Той триумфира след като пожъна редица победи над силни противници от международни двойки

Изключителен успех постигна кърджалийският волейболист Тодор Топалов, като заедно със своя партньор Захария Джонсън от Канада, завоюва вицешампионската титла и сребърен медал на най-голямото открито първенство по плажен волейбол на ВеликобританияSideOutLondonOpen.За да стигнат до този успех, Топалов и Джонсън изиграха над 10 мача, като надделяха над силни двойкис международно участие, което ги направи водачи в групата. На финала обаче нашето момче и неговият партньор претърпяха загуба от шампионите на Великобритания – братята Хоакин и Хавиер Бело. Мачът между първенците бе изключително оспорван, с майсторска игра и със спортна техника. Първият гейм бе спечелен от двойката Тодоров-Джонсън, но следващите два гейма те загубиха и останаха на втора позиция.

„Мъжкият турнир беше демонстрация на мощ, сила и издръжливост. Финалът беше епично събитие от 3 сета, пълно с бързи, прецизни действия и демонстрация на страхотни умения и сила. Отборът на Toдор иЗахария взе първия сет с щурм и смая всички с 26:24 победа! Противниците им, братята Хоакин и Хавиер, не загубиха фокуса си. Те се справиха с предизвикателството и след още два сета невероятен плажен волейбол си осигуриха златото…“, пише на страницата си сайтът SideOut.co.uk.

Ето и класирането при мъжете:

Хоакин Бело и Хавиер Бело
Тодор Топалов и Зекария Джонсън
Себастиан Буковски и АлдоРендон
ПейроПокMаниTaйЧау

Финален мач: 2:1 (24:26, 21:16, 15:8)

За отбелязване е, че нашето момче и съотборникът му паднаха от шампионите, които на европейското първенство победиха националния отбор по плажен волейбол на България– Калчев-Латунов – и двамата са кърджалийци. 

Този успех на Тодор Топалов не е единствения през това лято. Той, с неговия съотборник, участва в редица  турнири, организирани на Острова като спечели няколко златни медала.

Припомняме, че Тодор Топалов е бивш капитан на волейболни отбори на училището за шампиони СУ „П.Р.Славейков“ и на ВК АРДА с президент Милко Багдасаров. Той се научи на основите на волейбола и гради своите спортни умения благодарение на треньорите Павел Митев и Иван Халачев от кърджалийския волейболен клуб. Неговият успех е огромно признание не само за България и българския волейбол, но най-вече за кърджалийската волейболна школа на АРДА.

Божидара АНГЕЛОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини