Йорданка Аянова отдаде живота си за просперитета и развитието на Ардино

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на местния парламент Сезгин Байрям поздравиха дългогодишната училищна деятелка и бивш кмет на общината през 70-те години на миналия век Йорданка Аянова по повод 79-тия й рожден ден. Връчен бе и поздравителен адрес.

„Ръководството на община Ардино оценява по достойнство десетилетията от живота ви, отдадени на просперитета и развитието на Общината. Вашите хиляди ученици и стотици колеги винаги ви споменават с чувство на уважение и благодарност за положените от вас усилия. През години взехте и продължавате да взимате активно участие във всички дейности имащи отношение към развитието на общината и сбъдването на фразата „Ардино започва с първата буква на азбуката, мечтая градът да е пръв за много неща в този край”, изречена преди много години от вас”, приветства я кметът. След това Ресми Мурад поднесе на рожденичката пластика на Дяволския мост и скромен подарък с пожелание за дълголетие и оптимизъм.

Йорданка Аянова сподели, че е много развълнувана и изненадана от вниманието на общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад.

„В огърлицата на моя живот моето потомство са бисерите , а правнукът ми Борис е блянт. Имам 60-годишен семеен живот с моя съпруг Ангел Аянов, сега казвам: „Ако мога на ново да се омъжа, пак бих избрала него”, заяви рожденичката. Тя е родена на 18 юни 1935 година в смолянското село Орехово. Завършила е Софийския университет със специалност „Българска филология”. Била е зам.-директор и директор на Професионална гимназия „Христо Смирненски”, преподавател и директор в СОУ „Васил Левски”, зам.-председател на Общинския съвет в Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини