Ресми Мурад поздрави златните медалисти от Жълтуша

Кметът на община Ардино Ресми прие в кабинета си седмокласниците от Основно училище ”Отец Паисий” в село Жълтуша – Краси Хаджиев, Нелина Димитрова, Моника Михайлова и Катерина Бояджиева, които спечелиха първото място в ХІІ-тото Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“. Надпреварата се проведе на 11 и 12 юни в Монтана.

„Вие бяхте отличници в общинския кръг на състезанието. Станахте областен, а сега и национален първенец, което е особена гордост за нас. С вашия успех Вие прославихте името не само на община Ардино, но и на областта на национално ниво”, заяви в своето приветствие към златните медалисти Ресми Мурад. От свое име и от името на председателя на Общинския съвет Сезгин Байрам той връчи на ръководителя на отбора Наталия Хаджиева поздравителен адрес. Подари на шампионите, които бяха дошли при него със спечелената купа, медалите, грамотите и плакетите, по една флашка и им пожела бъдещи успехи и все така достойно да представят общината.

От името на ръководството на училището, учениците и техните родители ръководителят на младите спасители Наталия Хаджиева изказа искрените си благодарности към ръководството на общината за оказаното финансово съдействие за участието на отбора в надпреварата. „Това състезание за тях бе най-ценната им подготовка за живота, защото в днешното съвременно, модерно и технологично време ставаме свидетели на ситуации, в които човек трябва бързо и точно да прецени как да постъпи, за да опази живота и здравето както на себе си, така и на околните”, заяви Хаджиева.

Директорът на жълтушенското училище Николай Богданов заяви, че с достойното и престижно представяне отборът им е показал, че и малките населени места могат да бъдат сред най-добрите.

На срещата присъстваха още началникът на отдел „Образование, култура и спорт” към общината Бахар Реджебов и старши специалистът „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка” Кямил Кичуков.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини