Предсрочните избори ще има между 28 септември и 12 октомври

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат между 28 септември и 12 октомври, около това са се обединили участниците в КСНС, обяви президентът.
Точна дата обаче не е договорена, предстои това да стане на консултации между парламентарно представените партии.

Плевнелиев обяви, че засега те са се обединили около съгласието, че евроизборите не са задали допълнителна легитимност на правителството за цялостни реформи, нито ясна алтернатива, затова трябва да има плавен преход към политическа стабилност.

Взети са следните решения - определяне на приоритентни задачи на НС и изпълнителната власт, ускоряване на споразумението за партньорство с ЕС,
определяне на ясни принципи за номиниране на българския еврокомисар
и гаранции за честни и свободни избори.

След края на продължилото 4 часа и половина заседание на Консултативния съвет по национална сигурност не беше дадена възможност журналистите да задават въпроси.

На излизане от президенството премиерът Пламен Орешарски отказа да говори.

Както и на влизане, само лидерът на "Атака" Волен Сидеров се спря при медиите. Той каза, че е взето решение правителството да подаде оставка, едва след като бъде определена точна дата на изборите. Не е коментирано и име на служебен премиер.

Протестите, които започнаха още преди началото на заседанието, продължиха до излизането на политиците.

Част от тях се отправиха към парламента, където в 14 часа трябва да започне извънредно заседание за обсъждане на темата за изборен референдум.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини