Подсъзнанието може всичко – трябва само да повярвате!

Подсъзнанието може всичко, но за да се убедим в това трябва да поработим върху себе си.Преди наистина да повярваме, че подсъзнанието може всичко способностите му ще си останат пълна загадка за нас.Едно от най-важните неща, които трябва да направите за себе си, за да сте успешни и здраво стъпили на земята е да имате правилна самооценка. Това е първата крачка към това да вярвате в себе си.Самооценката обаче твърде често е прекалено субективна, повлияна от външни фактори като родители, семейна среда, приятели, колеги. Ако сте израснали в среда изпълнена с критика и обиди, ако в училище са ви подценявали и вие не сте успявал ида покажете всичко, на което сте способни, ако никога не сте получавали похвали, дори и да сте ги заслужавали, трудно ще имате висока самооценка.Джон Кехоу, автор на едноименния бестселър „Подсъзнанието може всичко“ дава някой много полезни насоки за това как да изградим правилна самооценка. Разбира се това не означава да се надценявате, а да бъдете обективни. Да прецените в какво сте добри и в какво не, кои са областите, в които има какво да учите.

Знайте, че сте уникални!
Няма друг човек като вас – колкото по-бързо разберете това, толкова по-бързо ще започнете да цените себе си повече. Толкова много хора подценят това и забравят, че нашата уникалност е едно от най-големите ни предимства. Обичайте се, радвайте се на себе си, никога не забравяйте, че на Земята няма друг като вас!
Вие сте способни на всичко!
Улисани в ежедневието, често пъти се чувстваме като в затвор и забравяме,че притежаваме неограничени възможности – да пътуваме, да учим, да осъществим мечтите си, да започнете да се занимавате с това, което ви радва и да захвърлите ограниченията. Трябва само да посеете семето в съзнанието си и да му позволите да се развие.
Сами избирате мислите си!
Това е най-мощната сила на света – мислите ви са толкова силни, че в момента, в който разберете това, ще знаете, че силата ви е наистина неограничена. Вие сте точно това, което мислите – нито повече, нито по-малко. Каквито мисли позволите да вирят в съзнанието си, такива събития ще пожънете.
Каквито и трудности да сте имали в миналото, благодарете им и ги оставете там, където им е мястото, в миналото. Всичко, което има значение е тук и сега – прегърнете живота и бъдете уверени, че най-доброто вече се случва.

Източник: chudesa.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини