Тръгна конкурсът за павилионите в Кърджали,опозицията чака „Лафка” да го спечели

 Общината даде ход на процедурата по поставянето на нови еднотипни павилиони в Кърджали. На 4 юни в сайта й е публично оповестен конкурс, който ще се състои на 3 юли т.г. В обявата се казва,че се отдават общински терени, намиращи се в централната градска част и основни улици в кварталите за поставяне на павилиони с унифициран дизайн за продажба на дребни пакетирани хранителни и нехранителни стоки, печатни произведения,тютюневи изделия, безалкохолни напитки. Терените се отдават под наем за срок от десет години. Според градската зона са и наемите. В първа зона наемът е 70 лева месечно, във втора-50 лева и в трета-30 лв. Документите за конкурса се получават в стая 511 на общинска администрация.

Конкурсът е обявен въз основа на решение на местния парламент от 7 ноември 2013 г. Тогава съветниците от ДПС гласуваха единодушно в подкрепа на идеята на кмета Хасан Азис да се унифицират павилионите в града. Аргументът бе,че повечето са в неугледен вид,на повече от 35 години.

В предложението на градоначалника тогава имаше и други изисквания.В конкурса трябваше да има записани условия като гаранция за инвестиция от 300000 лева в 21 павилиона , авансово плащане от 50 % и гаранция от 50 000 лева. Тези условия са отпаднали от обявения конкурс.

Съветниците от опозицията съзряха в идеята на кмета опит да се вкара в града веригата „Лафка”, която се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски. Народните избраници и от ГЕРБ и от БСП изказаха опасения, че така ще се оставят без хляб много дребни собственици.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини