Ресми Мурад поздрави волейболистките и тенисистите на СОУ „В.Левски”

Кметът на община Ардино Ресми прие в кабинета си волейболистките (8-10 клас) и тенисистите (5-7 клас) от СОУ „В.Левски”, които представиха по великолепен начин Ардино на Ученическите игри в страната.
„С вашите успехи Вие сте пример за подрастващите поколения на Ардино и нека успехът и щастието ви съпътстват през целия ви живот”, заяви в своето приветствие към малките спортисти Ресми Мурад. От свое име и от името на председателя на Общинския съвет Сезгин Байрам той връчи на треньорите Месут Хайрулов и Бахри Юмер поздравителен адрес. Обеща на състезателите, че в най-близко време ще им осигури нова спортна екипировка и им пожела бъдещи спортни успехи и все така достойно да представят общината.
От своя страна треньорът на волейболистките Месут Хайрулов подчерта, че през последните седем години ардинският градоначалник е показал и доказал, че е голям приятел на спорта. „Конкуренцията в турнира бе жестока. Моите възпитаници направиха невъзможното, за да влезнат сред най-добрите в страната”, заяви Хайрулов. Волейболистките от СОУ „Васил Левски" в Ардино са трети на Ученическите игри в България. На финалите, които се състояха в Смолян, девойките от града под Белите брези постигнаха 5 победи и отстъпиха само на връстничките си от Етрополе, които в две поредни години са първи в България. Ардинки победиха София, Видин, Плевен и Сливен, с които бяха в една група. На полуфинала отстъпиха пред Етрополе, а в спор за третото място за втори път надвиха Видин.
Отборът на СОУ „В.Левски” бе в състав: Джанан Мехмед (кап.), Елиф Йълдъз, Чидем Юмер, Елиф Фаик, Гюлай Юсеинова, Сийка Панайотова, Даниела Панайотова, Мелик Мехмедова, Бурчин Ахмед, Джейда Караибрямова.
Младите тенисисти на СОУ „В.Левски” Митко Кисьов, Алпер Сали и Кадир Мустафа станаха Републикански шампиони на България по тенис на маса от ученическите финали в Чепеларе. С този успех ардинските таланти добиха право да участват през следващата година на Световното първенство по тенис на маса за ученици.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини