Въоръжени с ножове обраха димитровградски куриери

Маскирани мъже нападнаха инкасо автомобил в столицата. Обирът е станал малко след 9.00 ч. в квартал „Орландовци”, на метри от кръстовището на улиците „Нешо Бончев” и „Първа българска армия”.

Автомобил „Крайслер” препречил пътя на преминаващото в близост „Рено”, в което са превозвани пари, предназначени за офис на куриерска фирма "Лео Експрес".

В "Рено"-то са се возили освен шофьорът и две служителки на фирмата. От "Крайслера" изскочили трима маскирани мъже и нападнали пътниците на курисерския автомобил.

Една от жените е пострадала и е настанена в болница с порезни рани. 50-годишната пациентка е била прегледана в „Пирогов". Лекарите констатирали, че тя има контузно-разкъсна рана на лявата вежда, охлузване на лявото коляно, както и порезна рана на корема. След като веждата й е била зашита, пациентката е освободена, съобщиха от болницата.

След инцидента обирджиите са взели превозваните пари и са избягали. Предполага се, че те са напуснали местопроизшествието с паркиран наблизо автомобил "Ауди". По неофициална информация става дума около 20 000 лева.

Разследващите продължават огледа и разпитите на свидетели. Живеещи на близо разказват, че чули само сблъсъка между двата автомобила.

Това е четвъртият подобен инцидент за фирмата, разказа пред Дарик собственика й Деян Денчев. Преди година в същия квартал се случи подобен инцидент. Тогава бяха задигнати 60 000 лева.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини