Крумовградски ученици по стъпките на Ботев

И през 2014г. експедиционният отряд на СОУ „Васил Левски”- Крумовград, отново извоюва първото място в Националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета”! Победа, която посвети на 100-годишния юбилей на своето училище. Вече четири десетилетия отрядът продължава достойно да носи името на своя патрон Димитър Петков. Продължава да прославя името на родното училище. Продължава да печели първите места във вечерите на художествената самодейност и в спортно-туристическите игри.
И тази година нашите момичета и момчета превъзмогнаха трудностите по време на дългите преходи, преодоляха капризите на времето- жегата и дъжда, бяха сплотени и отговорни при решаването на поставените задачи, бяха твърди и затова успяха. Техните ръководители, които са винаги с тях през последните няколко години, Даниела Гунчева, Милен Манолов, Митко Карамфилов и Росен Красев, са и техни първи помощници и приятели. Даниела Гунчева е наградена със значка и плакет за 15-то участие в похода.
И всяка победа на отряда е победа и на всеки участник, тя е победа и на училището, и на града, затова всяко завръщане от участие, се превръща във всеобщ празник.
Отрядът измина дълъг път в своето израстване, но още по-значима е следата, останала през годините в съзнанието на стотиците участници в похода, на техните ръководители и съграждани.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини