Резервистите преляха за душите на българските герои,почетоха паметта на Ботев

Цветя пред паметната плоча

Членове на Съюза на офицерите и сержантите от резерва почетоха вчера с помен падналите за свободата на България воини по случай Деня на Ботев.По традиция те се събраха във военния лагер на Широко поле за 6-та поредна година. Тук резервистите положиха цветя на паметната плоча на загиналите във Втората световна война бойци от Кърджалийско. Паметта на загиналите бе почетена с едноминутно мълчание.

Прекланяме се пред паметта на нашите герои българи, турци, арменци, евреи, християни и мюсюлмани дали живота си за България. Те са го направили напълно безкористно, защото са искали децата им да живеят в една свободна страна. Те са вярвали в идеала на Левски за чиста и свята република.Това заяви в словото си председателя на местната структура на Съюза на офицерите и сержантите от резерва полк.Петър Щерев.Според него героите на България са вярвали, че в тази република законът ще бъде над всички, независимо от народност,вяра,материално състояние.

Уверен съм , че жертвата им не е била напразна.Те могат да спят спокойно в знайните си и незнайни гробове,горди със жертвата, която са сторили за България,подчерта полк.Щерев.

Гости на резервистите бяха енорийският свещеник отец Петър,областният управител Бисер Николов и директорът на областната дирекция на МВР комисар Петко Деведжиев. Оказа се,че губернаторът е офицер от резерва от реактивния дивизион и е брат по оръжие на присъстващите артилеристи,служили в местния полк.

Резервистите преляха за душите на загиналите. Похапнаха от армейския фасул, който за празничния Ден на Ботев бе подсилен с наденички.

Георги Кулов

Знамето
Словото
Гостите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини