Петокласници от „Славейков” попълват научни кръстословици

За втора поредна година в СОУ „Петко Рачов Славейков” се проведе  Състезание по природни науки. Вече се създава нова състезателна традиция стартира в най-голямото училище. Организатори за провелото се събитие са учителите по човекът и природата – Стойка Пачеджиева, Росица Тодорова и Катя Кръстева. Състезанието протече в три кръга.

В първия кръг учениците имаха възможността да отговорят на теоретичен въпрос свързан с опазването на околната среда. Във втората част те трябваше да демонстрират уменията си в практическа работа, имаща отношение с химията. Последният кръг представляваше кръстословица, свързана с темата на самото състезание. Възпитаниците, които взеха участие в това шоу, бяха изцяло петтокласници. Те бяха разделени на три отбора по четирима. Всеки от отборите имаше своя капитан.

Трима учители по физика, химия и биология, следяха прицизността и съсредоточеното отношение на  малчуганите. Единствено третият кръг беше за определено време и точност. Учениците трябваше по най-бързия начин да попълнят кръстословицата, която беше индивидуално предоставена на всяко от трите групи. След благополучното завършване и на трите фази, всички от участници получиха като подарък химикалка и моливник, изработени напълно от рециклирани материали.

Павлина Каратенева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини