Забраниха носенето на виснали гащи със закон (видео)

Властите в Пайквил, щата Тенеси, забраниха носенето на паднали под бедрата или по-ниско панталони. Дълки, джинси и въобще всякакви панталони, от които се показва бельо или голо тяло са официално признати за оскъбителни за околните. Глобата за нарушителите е от 25 долара за първо нарушение до 50 при всяко следващо. Определена е и точната долна граница, до която може да е виснал панталонът - коланът трябва да се намира на не повече от 7,6 сантиметра под горната част на бедрата.

Градският съвет единодушно одобрил законопроекта и той ще влезе в сила след няколко месеца. За спазването му ще следи полицията.

Висящите гащи, освен че са обидни за околните, са признати и за опасни за здравето на тези, които ги носят.

В Пайквил вече действа такава забрана, но досега тя касаеше само училищата. За учениците там висящите гащи не се допускат от 2012 год. и досега не се предвиждаха глоби. Сега градската управа е решила, че не е справедливо възрастните да правят открито и свободно нещо, което е забранено за децата. Загащването важи за всички.

Пайквил не е първият град в щатите, който забранява ниската талия на панталоните. Преди него това сториха Линуд (сателит на Чикаго, Илинойс), Уайлуд (Ню Джърси), Флинт (Мичиган) и Делкабра (Луизиана).

Като цяло в Тенеси има доста необикновени законопроекти и укази. Например идеята да се глобяват 200 долара и пращат на общественополезен труд тези, които ходят с прекалено къси чорапи. След дълги спорове това не минало. Обаче извън закона е поставено кърменето на лица над 20-годишна възраст. Кой да си помисли, че някой бозае до такава възраст? Или, че някой ще стреля по дивеч от колата. Това също е забранено със закон за всякакъв вид дивеч, с изключение на китове.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини