ДАНС разби шивашки цехове за дрехи – менте в Кърджали и Хасково

Цехове и складови помещения за производство и складиране на дрехи, носещи знаците на търговски марки, са разкрили антимафиоти от ДАНС при специална операция в Кърджали и Хасково, съобщиха от агенцията.

На 9-и май служители на ДАНС са извършили проверки на шивашки цехове на територията на областите Кърджали и Хасково. Операцията е насочена към преустановяване на престъпна дейност, свързана с производство на фалшиви стоки, носещи защитени търговски марки - престъпление по чл. 172б от НК.

В хода на извършените проверки в производствени и складови помещения, стопанисвани от физически и юридически лица, са намерени и иззети над 1700 бр. готови изделия и над 15 000 бр. заготовки (етикети, щампи, копчета, ципове и други), носещи знаците на търговски марки, регистрирани по смисъла на Закона за марките и географските означения.

По първоначални оценки нанесените щети на правоносителите и фиска от извършваната незаконна дейност са значителни, като точните им размери към момента се изчисляват.

На място са започнати действия по разследване. Образувани са три досъдебни производства за използване на чужда търговска марка без правно основание.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини