Ученичка от Езиковата ще посети щаба на НАТО в Брюксел

Велислава-Михаела Крачунова, ученичка от 11А2 в ГПЧЕ „Христо Ботев, гр. Кърджали е победител в международния конкурс на тема „Заедно в името на мира и сигурността”, обявен от Дипломатическия институт, по повод 10-годишнината от членството на България в НАТО. Наградата за отличничката от Езиковата е посещение в главната квартира на НАТО в Брюксел, което ще се осъществи в периода 24- 29 юни 2014г.
Велислава - Михаела заслужи наградата с есето си по тема за предизвикателствата, пред които са изправени отворените и многообразни общества, трудностите на „живота ръка за ръка” и бъдещето на европейските и световни ценности.
Ученичката сподели: „Все още не мога да повярвам, че това е истина! Огромният интерес и популяризирането на конкурса във всички средни училища и университети, да не забравяме и социалните мрежи, подсказваше за мащабна конкуренция. Ненадейно получих обаждане от служителка на Министерството на външните работи, която възторжено ме поздрави за успеха и ми даде информация за предстоящото и изключително вълнуващо за мен пътуване”.
В конкурса се включиха 166 студенти и ученици от 33 населени места в България и от 21 университета в страната и чужбина. Наградите за успешните „дипломати” са четири, вместо първоначално обявените три, поради високото качество на техните есета. Сред наградените са магистри по програма „Глобалистика” и „Национална сигурност и отбрана” на Военна академия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини