Момчилград отбелязва 17 май - Национален ден на спорта

Момчилградчани от всички възрасти ще премерят сили в различни видове спорт. Инициативата се организира от община Момчилград по случай 17 май – Ден на българския спорт. На 13 май ще бъде даден старт на футболният турнир с участието на ученици от 5 до 7 клас. Двубоите ще се изиграят на футболното игрище в двора на СОУ „Н.Й. Вапцаров”. Лятната сцена в градския парк ще се превърне в арена на битки по стрийтбол, тенис на маса и дартс. Любителски турнир по шахмат ще се проведе на шахматната площадка, изградена с дарения на Ротари клубовете в Момчилград и Едирне.

Няма ограничения относно възрастта на участниците или броя на отборите. Заявки за участие в турнирите се подават до 13 май в отдел „Образование” ул. „26 декември”, №6, всеки ден от 08.00ч. до 17.00ч.

17 май е обявен от Правителството за честване на българския спорт и професионален празник на служителите в сферата на спорта, след като на тази дата през 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Предложението е на Държавната агенция на младежта и спорта.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини