Кметът на Неделино подхваща със здрава ръка наркоманите

Стоян Беширов

Кметът на Неделино Стоян Беширов лично беседва с младежи с разюздано поведение, чиито родители са на гурбет в чужбина.



Той е сформирал група от 20 момичета и момчета, която да му помага да вкарват в пътя хулиганите. Те ще се срещат с тях всеки месец.

Кметът вече е разговарял с шестима тийнейджъри от VII до X клас, които се отличавали с проявите си. Младежката група се среща всеки месец.

"Ще им чета конско, защото има смисъл - те се респектират, когато говорят със самия кмет, и има вече резултат", каза Беширов.

Според общинските документи 1260 от жителите са на гурбет в чужбина заради голямата безработица.

"840 от тях са родители. Децата на практика са оставени на баби и дядовци, от които те нямат респект. Не бива заради тежкото състояние с работните места в общината през тези години да се съсипва младежта и затова поех инициативата", обясни кметът.

Най-много гурбетчии - 640 души, са в Испания, а останалите са из други държави в Европа и Америка. Кметът е назначил обществени възпитатели към общината. Задачата им е да посещават баровете и дискотеката, за да имат лично наблюдение над поведението на тийнейджърите.

"Заради ежедневни сканадли и побоища затворих дискотеката за 10 дни и страстите се укротиха, имаше ефект", добави Беширов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини