Бащата на закланата Джейда: Искам смърт за екзекутора!

Бащата на закланата 7-годишна Джейда и бивш съпруг на убитата й майка Джейлян, Орхан заяви в предаването "Дневен ред" по TV7, че иска кръв и смърт за екзекутора на двете момичета в живота му.

Приятелката на Джейлян - Мерджан подчерта, че полицията в Джебел е пренебрегнала ситуацията около Мерт, обвинен за убийството на Джейлян и дъщеричката й. По думите на младата жена 18-годишното момче е било задържано за кражби. "Искаме смъртно наказание, за да не ни сполетяват повече такива трагедии, хората се страхуват. Всеки ако мисли да направи такова жестоко престъпление, може да не се страхува от доживотен затвор, а смъртното наказание може да заплаши някои хора, които си мислят за такива убийства. Настояваме да се изгонят от Джебел наркопласьорите", категорична е Мерджан.

По думите й жителите в Джебел не са изгонили майката на убиеца Мерт. "Тя е ходила няколко дни на работа и е казвала, че синът й не е виновен и, че тя ще го измъкне от затвора. А тази жена е съучастник, полицаите казаха, че тя е измила кръвта. Никой от хората в Джебел не вярва, че той сам е извършил това тежко престъпление. Майка му го е прикрила като е измила брадвата и дрехите, но той има съучастник", подчерта Мерджан.

Адвокат Марин Марковски пък изказа сучевствие на близките и обясни, че емоциите им в този труден за тях момент са разбираеми. "Да изгубиш дете, жена. Тежко е. Нормално е всеки човек да съчувства на тези хора. Но не можем да разсъждаваме, че ако има смъртни присъди няма да има убийства. Това не е така. Една от причините за отмяната на смъртните присъди и аз съм радетел на това нещо, когато има смъртна присъда има възможност и за съдебна грешка. Докато при доживотната присъда, когато е допусната грешка, хората се освобождават. Има съдебни грешки и то по много тежки дела. Да вкараш човек в затвора без да е извършил престъпление е зловещо", коментира на свой ред и адвокат Марковски. /

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини