Канят парламентарните лидери на кафе в "Марая Толерантност"в Кърджали

Култовото заведение на Кърджали, където се състоя придобилата широк обществен отзвук среща между лидерите на ДПС Лютви Местан и на ГЕРБ Бойко Борисов вече се нарича „Марая Толерантност“.Името е дадено от съдържателя на заведението Бурян Емилов. Той коментира, че след срещата между двамата лидери сред младите хора, които са основните клиенти на заведението, една от най-често употребяваните думи била толерантност. Затова той я добавил към старото име на заведението „Марая“.
Бурян Емилов споделя“Вестта, че в моето заведение ще се срещнат Лютви Местан и Бойко Борисов ми дойде като гръм от ясно небе“. Това станало малко преди самата среща.
“ Всичко мина без проблеми. Г-н Местан влезе в ролята на домакин и на мен ми олекна“ ,споделя Емилов. Той смята, че с тази среща двамата лидери са потвърдили определението на Кърджали като столица на толерантността. „Готов съм да поканя председателите на парламентарно-представените партии на голяма среща в „Марая Толерантност“. Мисля,че това ще зарадва младите хора на града. Специално съм въвел в менюто турско кафе за г-н Борисов.“,каза още съдържателят.Той припомни ,че лидерът на ГЕРБ е фен на турското кафе и си поръчал по време на срещата от него, но го нямало в менюто.
Емчилов припомни също, че първоначално за срещата е било избран кафе-аператив „Френдс“/Приятели/. В последствие мястото се променило.Двамата му високи гости си поръчали освен турско кафе и минерална вода „Банкя“,което било реверанс към символичния гост-Борисов.
Бурян Емилов каза още, че след прословутото кафе между двамата поллитици ,клиентелата се увеличила значително. Идвали освен българи и турци и много гърци,които пресичали границата при Маказа.
„Заведението е любимо на депутатите от нашия избирателен район. Тук идва и енорийския свещеник отец Петър,който е приятел на баща ми“,споделя Емилов.
Съдържателят на популярното заведение е роден в Кърджали, но дълги години е живял в Истанбул с родителите си. Връща се в родината за да завърши публична администрация в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. От една година стопанисва „Марая Толерантност“.
Георги Кулов

Бурян Емилов
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини