Мистерия.Искат данъци от Роко за иззет от държавата имот

Полицаи арестуват Роко при показна акция

Частен съдия изпълнител поиска в началото на април 21 580,58 лв от Ерджан Рашид-Роко за неплатени данъци за бившия ресторант „Рибарска среща”. Съдия- изпълнителя се позовава на справка   след запитване до община Кърджали. В писмо до Роко се казва, че изпълнителното дело заведено срещу него за сумата не може да бъде прекратено, докато не бъдат изплатени и задълженията към община Кърджали.Става дума за такса смет и данък сгради.

 Пред Кърджали бг вести братът на Роко, Ерсун Рашид заяви, че имотът е конфискуван в полза на държавата от комисията „Кушлев” и брат му няма никакви задължения.

  Оказа се ,че по закон такива имоти се стопанисват от НАП. При направената справка единствената партида на имота била на името на Ерджан Рашид -Роко.

  От общината обявиха в края на април, че дължимото е платено. Мистерия остава от кого.Твърди се че това е сторил останалия без стотинка Ерджан Рашид-Роко.

Ще припомним,че Ерджан Рашид-Роко бе некоронования крал на Кърджали през деветдесетте години на миналия век.Той притежаваше заведения и игрални зали.Бизнесът му бе разбит от вътрешния министър Богомил Бонев.Роко бе съден,а имуществото му бе иззето в полза на държавата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини