Енгин от Хасково си тръгна с коч от Млечино

19-годишният Енгин Исмаил от Хасково пребори всички пехливани и спечели коча на традиционния турнир по свободна народна борба в ардинското село Млечино. Във финалната схватка младият борец победи с туш Димитър Иванов от Кърджали.
Кочът, който е традиционна награда за най-добрия борец, бе връчен от зам кмета на община Ардино Изет Шабан и кмета на селото Улви Юзеир.
„От страниците на регионалните вестници научих, че в Млечино ще се проведат народни борби. За първи път печеля коча в Млечино, много съм щастлив, сподели Енгин Исмаил. Той е възпитаник на СКБ „Ангел войвода” и европейски вицешампион за катеди в Катовице, Полша. По-късно баш пехливанинът се опита да продаде коча, но безуспешно.
Традиционните народни борби в Млечино отново преминаваха при голям интерес и предизвикваха бурни емоции от страна на събралото се множество.Главен съдия беше европейският шампион по борба, дългогодишен треньор и състезател на бившия спортен клуб по борба „Арда” Джемил Мустафов, а негови помощници Любомир Иванов от Кърджали и Мюмюн Байрам от Горно Прахово.
Участниците бяха разпределени в две категории – до 65 кг и над 75 кг. Проведоха се и схватки с най-малките. В надпреварата участваха пехливани от околните села, както и от Кърджали, Хасково, Димитровград и Пловдив. Организаторите бяха осигурили парични награди за първите три места.
„Стана хубав турнир. Подобни състезания трябва да се организират по-често. В региона има много талантливи борци. Спортът възпитава младото поколение, създава приятелски отношения”, сподели известният европейски шампион Джемил Мустафов. В момента той е треньор в новосъздадения куб по борба „Арда” - Кърджали.

Класиране:

Деца:
Мерт Мюмюн – Кърджали
Батухан Ниязи - Кърджали

До 40 кг.:
Суат Неджми - Млечино
Наимджан Исмаил – Кърджали
Енис Мустафа – Кърджали

До 55 кг:
Байрам Мехмед – Кърджали
Мехмед Баръш – Кърджали
Владимир Чобанов - Кърджали

До 60 кг:
Георги Иванов – Кърджали
Ерол Бирнур – Стремци
Мерише Мехмед - Кърджали
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини