Пътят за Висока поляна пропада, Бисер Николов поиска спешна помощ

Областният управител на Кърджали Бисер Николов поиска  неотложни възстановителни работи на около 20-метров участък от пътя за с. Висока поляна в община Кърджали след извършена проверка  Становището беше отправено към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Помощ  за трайно възстановяване на обекта е била поискана и в края на 2012г., но  не са били отпуснати средства.

Около десетина метра от едното платно на пътя  пропадат от около 3 години, свлачищните процеси са компрометирали около 20-метров пътен участък. Възможно е площта на засегнатото платно да се увеличи при следващи дъждове и достъпът на автомобили по пътя, който е единствена пътна връзка на селото,  да бъде блокиран.

Експерти от Областна администрация Кърджали провериха и проводимостта на коритото на река Перперешка край с. Люлюково след последните проливни дъждове.  Образувалите се наноси в речното корито и проливните дъждове са разделили реката на два ръкава, единият от тях  е наводни приземните етажи на къщите край реката. Предстои изготвянето на техническа експертиза и ще бъде поискана неотложна помощ за почистване на речното корито. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини