В Крумовград млади и стари извиха хоро в Градския парк

В навечерието на Първомайския празник, Гергьовден и Хъдърлез деца и възрастни, цели семейства, хора с различни професии и с различна етническа принадлежност, танцуваха от сърце на сцената в градския парк в Крумовград.

„Те сътвориха най-красивия танц - този на приятелството, на взаимното уважение и толерантността", сподели Дора Милева, завеждащ отдел „Култура" в общината.

Една след друга на сцената се редуваха детските групи за български и турски танци към ОДК с ръководители Милка Узунова и Лейля Местан, на състава при СОУ „В.Левски" с хореограф Йорданка Мамирева и танцовите клубове „Китка" и „Ритмика", ръководени от Павлина Станкова.

По време на празничната проява, която събра стотици жители на родопски град, кметът на общината Себихан Мехмед връчи грамота и парична награда за отлично представяне в VІІ-ия Национален конкурс за извънкласни и извънучилищни форми на танцов състав „Силивряче" към ОДК. Възпитаниците на Детския комплекс бяха отличени и за участие в Международен фестивал в Албена.

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини