Методиевци играят театър на езика на Шекспир

На 27.03.2014г учениците от най-голямото основно училище - ОУ"Св. Св. Кирил и Методий" участваха в областният кръг на Националния фестивал за авторска драматургия на английски език, като успяха да завладеят журито и да се класират за Националният кръг. Така седемте малки участници от IVа клас с класен ръководител г-жа Николина Делчева и техният учител по английски - г-жа Илияна Стоянова заминават на 25 - 26 април за Велико Търново, където ще се проведе Националният кръг на фестивала. Учениците са много щастливи, че имат възможност да покажат театралните си таланти и много доброто ниво на владеене на английски език.Участниците получават като награда възможност да посетят музея на восъчните фигури във Велико Търново и вечерта да се насладят на шоуто "Звук и светлина" на хълма Царевец. По пътя за Търново, двама от учениците, участващи във фестивала, които са и гвардейци, облечени в гвардейски костюми ще положат венци на Паметника на свободата на връх Шипка заедно с останалите участници.

Кирило-методиевци защитиха името на своето училище с ранно чуждоезиково обучение с престижна награда от Националния фестивал на английска авторска драматургия във Велико Търново

След наградите, които завоюват ежегодно на фестивали по руски език, най-накрая беше дадена възможност на учениците, изучаващи английски да се явят и да покажат на какво са способни.

Тази година на 26 април беше организиран Фестивал за авторска драматургия на английски език и нашите ученици от IV а клас, с класен ръководител Нина Делчева, ръководени от учителя си по английски език – Илияна Стоянова – спечелиха награда за „Най-добро владеене на английски език, най-добро произношение и за най-добро познаване на британската култура”.

Решението за тази награда бе взето единодушно от компетентно жури, състоящо се от представители на Британският съвет – България и на два университета, под егидата на МОН, в лицето на Ирина Васева – експерт по английски език.

Въпреки, че бяха най-малки, нашите ученици се справиха страхотно с предизвикателството като представиха пиесата „A big, big turnip and a mouse” и показаха, че не възрастта е критерий за доброто владеене на английски език.

След официалното откриване на Фестивала, групата се от прави към хълма Царевец, от където гледаха впечатляващият спектакъл „Звук и светлина”, който беше в чест на участниците във Фестивала на авторска драматургия на английски език.

Двама от участниците са също и гвардейци от Първи гвардейски отряд. Независимо от лошото време те поднесоха венци на Паметника на свободата на връх Шипка заедно с останалите участници, за да изразят почитта си към тях.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини