Проклятия в Джебел по заподозрения за двойното убийство

Приятелката на 18-годишния ученик Мерт, заподозрян за двойното убийство в Джебел, е написала гневно проклятие в профила му във Фейсбук, а градчето е настръхнало от шока и никой не желае да коментира на глас, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. „Аллах да те накаже, как прежали две невинни души заради пари? Болен мозък, психопат, бъди проклет!“, изригнала е Мерджан Б. Под постинга й в напълно достъпния профил на тийнейджъра следват 19 харесвания и 9 проклятия. Млади хора коментират, че ако задържаният бъде пуснат на свобода, той би могъл да убие и други. Вместо лична снимка на профила си, Мерт се е скрил зад фотос на намръщен Мики Маус с доларови банкноти в двете ръце и на него красноречив надпис „Светът е твой…“. „Господи, моля ти се дай ми търпение, защото ако ми дадеш сила ще ги избия всичките!!!“, „Не ония, които мразим, а ония, които обичаме, ни причиняват най-много страдания в живота“, е написал ученикът в средата на март т.г. Егоцентрично той е отбелязал в данните си, че учи в Професионалната гимназия „Руска Пеева“, известна като техникум по тютюна и че живее в Маями, Флорида, работи в Импайър Стейт Билдинг и е от Ню Йорк. Очакват се криминални психолози в Кърджали, които професионално да анализират профила на младежа.
Малкото тийнейджъри, които се шляят из Джебел, са чували, че Мерт е задържан и друг път заради кражби и други нарушения. Те потвърждават, че младежът е известен наркоман. Съседът на убитите майка и дъщеря Шабан Дурмуш е виждал многократно Мерт да влиза в жилището на 24-годишната Джейлян. „Тя живееше доста освободено, често имаше веселби в дома й, но се грижеше много добре за детето си. Обичаше шумните компании, често се събираха у тях, Мерт водеше и други свои приятели“, разказа мъжът. Той живее на 4-ия етаж в същия вход на кооперацията, където на първия етаж е извършено бруталното убийство. В петък снаха му се върнала от работа и отбелязала, че вече дни наред откъм вратата на Джейлян се носи тежка миризма, а вътре постоянно светят лампите. Шабан Дурмуш сигнализирал в полицията и след това случаят бил разплетен. Когато пристигнали полицаите, той заедно с тях обиколил блока. Балконската врата на първия етаж била отворена и според него убиецът е излязъл през нея. „Вътре беше страшно за гледане, целият матрак беше пропит с кръв, а телата покрити. Кварталният не успя да се сдържи и повърна“, с ужас разказва възрастният човек. Той не може да си обясни как никой не е чул викове и допуска, че убиецът може да е упоил майката и момиченцето й със спрей.
„Защо толкова дни никой не потърси Джейлян, не й звъннаха по телефона? Тя има толкова много близки приятели, възможно ли е никой да не е забелязал, че дни наред я няма“, питат се в Джебел. Не са малко онези, според които Мерт е имал съучастник.
Родителите на Джейлян неотдавна купили къща за дъщеря си на 200 метра от блока, в който тя предпочела да живее на квартира. В къщата с двете си деца живее една от близките приятелки на мъртвата. Айтен и Ергюн пристигнаха днес от Германия в кирковското село Старово, за да изпратят дъщеря си и единственото внуче. Малката Джейда била родена в Германия и за нея Джейлян получавала по 300 евро детски надбавки. Преди време тя започнала работа в шивашка фирма, но след 2 месеца се отказала.
Миналото лято Мерт също пробвал сам да печели парите си в едно от градските кафенета, но се задържал едва седмица. Местните поясниха, че той е дете на разведени родители, единият е държавен служител.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини