Журналистът Румен Стоичков представя книгата си „Из стръмнините на България”

По повод Деня на книгата и авторското право, във Военния клуб Кърджали, на 23 април 2014 г. от 17.30 ч. радио- журналиста от БНР Румен Стоичков ще представи книгата си „Из стръмнините на България”

Румен Стоичков е роден в София. Завършил е специалност „Българска филология” в Софийския университет. От 26 години работи, като журналист в БНР. От 1991 год. е репортер на предаването 12+3 по програма „Хоризонт”, а от 1995 г. е водещ на „Нощен хоризонт” , с над 1100 предавания зад гърба си. Има стотици репортажи за малки градчета и села, за манастири, рухнали църкви и др.

През 2005 година получава Специалната награда на журито от Медийния фестивал в Албена за репортаж от психиатричната болница в с.Пастра, община Рила. През 2007 г. е носител на Годишната награда на СБЖ в раздел „Радиожурналистика”, а през 2012 г. получава втора награда за репортаж, посветен на Източните Родопи – в конкурса на проект „Новото тракийско злато”. От 2008 година е главен редактор на детското списание „Аз съм българче”.

Румен Стоичков е автор на книгата „Преди забравата”, представена през 2013 година във Военен клуб – Кърджали. „Из стръмнините на България” е своеобразно продължение на „Преди забравата”. Тя съдържа 75 публикации и 450 цветни снимки.Тук са поместени публикации за села от област Кърджали, както той ги нарича „Между севера и юга на област Кърджали”. Това са селата Пчеларово и Петелово - на север, Шумнатица - на юг.

„Някои от тези селища, за съжаление, скоро ще изчезнат от картата на страната. С тази скромна книга се надявам да съм събрал и опазил част от това богатство, разказано ми от хора, които срещнах там – „Из стръмнините на България”, казва авторът

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини