ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Падина общински първенец в „Млад огнеборец”

За втора поредна година младежкият противопожарен отряд на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” от Падина е победител в Районното състезание „Млад огнеборец” в Ардино. В надпреварата днес на градския стадион участваха и отборите на СОУ „Васил Левски“ от Ардино и ОУ „Отец Паисий“ от Жълтуша.

Младите огнеборци премериха сили в две много технични и атрактивни състезателни дисциплиин – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия, в които показаха бързина, сръчност, точност и умения за преодоляване на препятствия. Победителите от Падина ще представят община Ардино на областното състезание на отрядите, което ще се проведе през май в Кърджали. За всички участници имаше предметни награди и грамоти, които бяха връчени от кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрам.

Състезанието бе организирано от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ардино с активната подкрепа на общинската администрация. Главен съдия на турнира бе Васил Чолаков, старши пожарникар ДПК И ПД в РСПБЗН- Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини