Безплатен интернет от община Момчилград в Градския парк

Посетителите на Градския парк в Момчилград вече ще могат да използват безжичен интернет. Услугата ще е напълно безплатна за жителите и гостите на града и няма да изисква от потребителите въвеждането на код или парола. От услугата може да се възползва всеки с мобилен телефон или преносим компютър, без да заплаща за генерирания трафик и независимо от мобилния оператор, който използва. Името на безжичната мрежа е obshtina-PARK и към нея могат да се включат едновременно над 250 потребители.

Осъществяването на инициативата за безплатен интернет достъп е по идея на градоначалника Акиф Акиф. Той съобщи, че след време в Момчилград могат да бъдат включени още зони с Wi-Fi. След изпълнението на енергийното обновяване на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" и реконструкцията на стадион "Родопи" от общината обмислят да предоставят безплатен интернет в тези райони. 

През миналото лято Градският парк бе завладян от магията на лятното кино. Възможността по атрактивен начин да се гледа кино се посрещна с голям успех от местните хора. Инициативата бе на общината с амбицията тя да се превърна в традиция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини