Първанов в Кърджали: Пеевски е диагноза за българската политика

Георги Първанов

Делян Пеевски не е просто казус, а диагноза за българската политика. Неговата номинация за евродепутат на ДПС може да се сравни с прословутото изказване на Доган в Кочан, когато лидерът на ДПС взриви българското обществено мнение и вдигна рязко избирателната активност на тогавашните избори. Номинацията демонстрира надменност над избирателите и цели да каже:Не ме интересува какво мислите!Това заяви на брифинг в Кърджали президентът и лидер на движение АБВ Георги Първанов.

Очевидно се върви Пеевски да се издигне на избираемо място и да бъде избран. Това ще провокира българското обществено мнение и ще се отрази на образа на България в Европейският парламент, каза още Първанов. Според него Певски се превръща в емблема на настоящото правителство. С ирония президентът каза,че всичко което се случва в политиката е в името на този успял младеж. Не знам дали ще има протести , но българите трябва да излязат срещу задкулисието, подчерта Първанов.

Той изрази мнение, че заради Пеевски ДПС може да търси и други политически конфигурации. На БСП ще се наложи да отговаря пред избирателите си за взаимодействието на Пеевски с „Позитано“ 20,подчерта Георги Първанов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини