Пеевски ще бъде втори в листата на ДПС, смята Дикме

Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за европейски парламент, допусна бившият член на ДПС и министър на земеделието Мехмед Дикме в ефира на БНР.

„Дори да бъде водач на листата, турците пак ще гласуват за ДПС",каза Дикме и допълни, че кандидатурата на злополучния шеф на ДАНС, който последователно бе номиниран за евродепутат от Смолян, Хасково, Кюстендил, Кърджали и Благоевград, е спусната сред местните организации от централата на партията.

Според бившият министър това не е опит на ръководството да изпрати компрометиралия се политик надалеч, а по-скоро изпълняване на нареждане от по-високо ниво.

„По-скоро Пеевски може да прави каквото иска с Местан, отколкото Местан може да направи нещо с Пеевски. Лидерът на ДПС, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата си влиза. Това са реалностите", каза още Дикме.Някогашният депесар коментира, че ако медийният бос бъде избран за евродепутат, което най-вероятно ще стане, то той отново няма да ходи на работа и ще се занимава с бизнеса си.

По-рано днес БТА съобщи, че Делян Пеевски е бил номиниран за евродепутат и в Сливен, по време на заседание на областния съвет на партията. Заедно с него са издигнати още кандидатурите на Искра Михайлова, Филиз Хюсменова, Илхан Кючук и Метин Казак.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини