Пътната агенция ще следи трафика в Ардино с автоматизирана система

На последната сесия общинските съветници в Ардино одобриха предложението на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) да се изгради система за автоматизирано събиране на данни за трафика по главния път Кърджали-Смолян. Камерата ще бъде монтирана на ул. „Бели брези” на входа за града и ще замени ръчното преброяване на преминаващите автомобили с по-надежден метод.

Проектът е на програмата „Оптимизиране на Агенция „Пътна инфраструктура”” и е финансиран с европейски средства. Обхваща второкласната и третокласната пътна мрежа, която се рехабилитира със средства по тази програма.

Автоматизираната система за преброяване на трафика представлява комбинация от камери и индуктивни рамки, монтирани в пътната настилка. Рамките маркират преминаващите превозни средства, а камерите разпознават регистрационните им номера. Данните от двата типа устройства дават информация за произхода, направлението на трафика, както и за средната скорост на движение в обследваните участъци. Те ще се събират и обработват по дигитален път и ще служат изцяло за статистически цели.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини