Режимът в Пхенян екзекутирал 11 вископоставени служители

11 високопоставени служители в Пхенян са били екзекутирани, а един от тях е изгорен жив. Убита е и по-голямата сестра на чичото-"предател" Джан Сон-тхек.Режимът в Северна Корея е стартирал нова чистка на приближените на чичото-"предател", пише южнокорейският в. "Чосун Илбо", като се позовава на анонимни източници в Пхенян.

В неделя 11 високопоставени чиновници в Министерството на обществената сигурност са били екзекутирани, като един от тях - зам.-министърът на обществената сигурност О Санг-хон е бил изгорен жив.
Той превърнал ведомството в персонален отряд за защита на Джан Сон-тхек, като по този начин издигнал статута му на нивото на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Твърди се, че през този уикенд е убита и по-голямата сестра на Джан Сон-тхек - Ки Сън. Тя е смятана за привърженик на политическата линия на екзекутирания си брат. Заедно с нея са убити и съпругът й - посланикът на КНДР в Куба и зет им.

67-годишният Джан бе осъден в началото на декември от военен съд на Министерството на народната сигурност, след като е бил признат за виновен в антидържавна и антипартийна дейност. Той бе екзекутиран незабавно.

Той бе завеждащ организационния отдел на ЦК на Корейската трудова партия, а от 2009 г. - заместник-председател на Националния комитет за отбрана, който от 2012 г. се ръководи от Ким Чен-ун.

Джан бе съпруг на Ким Кьон-хи - по-малката сестра на починалия в края на 2011 г. Ким Чен-ир, бащата на сегашния лидер.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини