Засекоха още сигнали от изчезналия самолет (видео)

Екипите, издирващи изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии, засякоха сигнали, които съвпадат с тези, излъчвани от черни кутии.

Австралийски кораб чу сигналите отново във вторник следобед и по-късно вечерта, съобщи шефът на операцията.

Сигналите, получени по-рано, бяха анализирани от експерти, които достигнаха до извода, че те са от "специфично електронно оборудване", каза той.

Самолетът полет MH370 изчезна на 8 март с 239 души на борда, когато извършваше полет от Куала Лумпур за Пекин.

Малайзийските власти казват, че според данни на спътници, те смятат, че самолетът е паднал в южната част на Индийския океан на хиляди километри от първоначалния маршрут.

Вярвам, че издирваме в правилния район, заяви Ангъс Хюстън, който ръководи операцията по издирване на самолета.

Трябва обаче визуално да идентифицираме останки от самолета, преди да можем да потвърдим със сигурност, че това е наистина последното място, където е паднал MH370, заяви той.

Австралийският кораб "Оушън шийлд" разполага с американски военноморски локатор, за да прослушва сигнали от черните кутии на самолета във водите на запад от град Пърт.

През уикенда той засече сигналите на два пъти.

Във вторник корабът засече сигналите отново, като първият път това е било за 32 секунди, а вторият път - за около 7 минути, каза Хюстън.

"Оушън шийлд" сега засече четири трансмисии в същия район, каза той. Вчерашните сигналите ще помогнат да бъде ограничен районът на търсене на океанското дъно, съобщи той.

Сигналите са чути на място с дълбочина 4 500 метра.

Хюстън заяви, че е важно да бъде стеснен максимално районът на търсене, преди да бъде изпратен под вода специалният съд "Блуфин 21", който да търси останките.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини