Адриан Петров спечели конкурса за директор на Фолклорен Ансамбъл „Родопа”

Актьорът Адреан Петров оглави ръководството на ансамбъл "Родопа"

Адриан Петров спечели конкурса за директор на ФА „Родопа”. Той бе единствен кандидат за поста. Петчлен и представи концепцията си за развитие на фолклорната формация пред 5 членна комисия, начело с ректора на Музикалната академия в Пловдив проф. Милчо Василев.

В Комисията участваха още проф. Даниела Дженева зам.-ректор на музикалната академия, секретарят на община Смолян Момчил Николов, председателят на читалище „Кирил Маджаров” доц.Христо Гиневски и Мария Бебелекова, гл. експерт в дирекция „Обществени дейности и заетост”.

„Считам, че Адриан Петров има мениджърски качества и представи една добра концепция за развитието на ансамбъла”, коментира проф. Василев.

„Удовлетворен съм, че ФА „Родопа” е към нашето читалище, ще го укрепваме организационно и кадрово, за да възвърнем славата му”, каза след конкурса и Гиневски. Петров, който досега беше временно-изпълняващ длъжността посочи, че по програма имат планирани участия в Златоград, Баните, Пазарджик и на други места. Творческата формация се подготвя за отбелязване на 55 години от създаването й, което ще се чества официално на 18 февруари 2015 г.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини