Спортният министър:И от село Гулийка ,Крумовградско може да излезе шампион

Мариана Георгиева

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева заяви, че политиката, която кабинетът "Орешарски" води в спорта, е правилна. Тя защитивложенията в изграждане на спортни площадки и съоръжения в цялата страна.

"Вярвам, че това е вярната политика. И ще ви кажа защо. Защото и Тайбе Хюсеин, и Станка Златева са момичета, които са от малки населени места. Не се знае от това село Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе един Бербатов", каза Георгиева в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Депутати от ГЕРБ я обвиниха, че насочва средства основно към общини на ДПС. Тя опроверга твърденията и заяви, че и в следващите години кабинетът "Орешарски" ще продължи да работи в същата посока. "Повтарям - ще водим инвестиционна политика за изграждане на спортни съоръжения във всички населени места."

"След като държавата е била сляпа за тези жители, които живеят в малките населени места, и до този момент там не е инвестирана сума от пет лева, разбира се, че на 25-ата година от демокрацията с натрупване, с лихви и 500 лева са малко като дълг на държавата към всеки български гражданин. Политиката на Европа е за равен достъп. Политиката на Европа е за заличаване на различието между регионите. Аз не виждам притесненията", заяви Георгиева.

Тя обясни, че е била поканена за министър от премиера Пламен Орешарски, като е получила подкрепата на политическите парии, които стоят зад кабинета "Орешарски", и "разбира се, на първо място подчертаната подкрепа на ДПС".

На въпроса дали влияние не е оказал лидерът на ДПС Лютви Местан Георгиева отговори: "Тази свързаност, към която се прицелва журналистически интерес или опозиционен интерес, аз не мога да я обяснявам, защото не зная от какво се генерира. Вярно е, че в последните четири-пет години аз бях нещатен сътрудник на г-н Местан по въпросите на образованието и науката в парламента."

Министърът заяви, че заради позицията, която заема, всички спортове са ѝ на сърце. Тя обаче призна, че не спортува много. "Малко фитнес, но не много. Това обаче, надявам се, не хвърля сянка върху моите управленски усилия", добави Георгиева.

Дневник

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини