"Синьо единство" представи листата си за евровота в Кърджали

Политическа партия "Синьо единство" представи листата си за предстоящите избори за Европейски парламент в Кърджали.

"Синьо единство" е дясна партия, основана на европейски демократични ценности, чиято кауза е единна модерна държава, с европейско управление и активни граждани", каза председателят на партията Христо Панчугов. Според него Реформаторският блок е поредната коалиция, която се опитва да вкара няколко души в парламента, без да се проведе истинския и честен разговор за бъдещето на десницата в страната.

Панчугов съобщи, че на предстоящия евровот "Синьо единство" ще се яви с „Обединени земеделци и демократи" и Гражданско сдружение ЕВЕТ. Водач на листата е Надежда Нейнски.След нея е един от най- изявените български журналисти Бойко Станкушев. На трето място в листата е Ергин Емин -лидер на „ЕВЕТ" и на четвърто – Моньо Христов-председател на ГС"Обединени земеделци и демократи".

„В Реформаторския блок има хубави неща, записани в техните програми, но там има лоши изпълнители, има хора ренегати

Със "Синьо единство" искаме да покажем, че може да съществува политическо единство, което отхвърля всякакви политически сделки и ще постави основата на дясното обединение", обяви Моньо Христов. Той критикува идеята на МЗХ за въвеждане на данък върху земите, които не се обработват.„Данък се въвежда върху имущество, за да се урегулират поземлените отношения.При въвеждането на такъв поземлен данък трябва де се ползва чешкия модел, за да има стабилни поземлени взаимоотношения", каза още земеделският лидер.

Ексдепутатът Ваньо Шарков коментира, че гласуването на тези избори е важно, но „най-важната дата е 26 май".„Каквито и да са резултатите от Евроизборите на 25 май за "Синьо единство" те ще са добри, тъй като партията се явява за първи път на избори. Затова по-важен е следващият ден, тъй като тогава дясното обединение ще е отворило широко вратите си за хората, които ще осъзнаят грешката си и ще са готови за коалиция", обясни ексдепутатът.

„Синьо единство" е една от малкото партии, които подадоха ръка на хора от различните етноси. Целта ни е всеки етнос да бъде представен във всички партии и граждански сдружения, още повече, че в социалните мрежи особено, се наблюдава езика на омразата. Целта ни е да се борим срещу тази нарастваща ксенофобска вълна в Европа", каза Айрин Алик, национален координатор"Младежки дейности" на Гражданско движение „ЕВЕТ".

„Платформата за единна дясна партия представлява опит да бъдем катализатор на обществото, което да доведе до обединение на дясното", заяви лидерът на „Синьо Единство" Христо Панчугов. Според него ГЕРБ носят много тежка политическа вина за разцеплението на десницата.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини