Полет MH370 изпратил странен сигнал преди края

Пътят, прелетян от MH370 до мястото, където и днес продължава издирването на отломки. Зоната на търсенето е прецизирана, след което тя е 469 407 морски квадратни мили - два пъти площта на Франция

Катастрофиралият полет MH3780 е изпратил един последен неизяснен сигнал осем минути след  окончателното "пингване", казват следователи пред The Telegraph. Това е станало след последния регистриран рутинен пинг, който автоматично свързва самолета със сателита на кръгъл час. Вероятно това е в резултат на влизането му "катастрофална фаза", когато е паднал Индийския океан. Дали нетипичният сигнал е бил подаден от някой на борда, или е било резултат от неизправност? Това може да се разбере само от записващото устройство в кокпита, когато бъде открита черната кутия.

Издирването на изчезналия полет MH370 в индийския океан е възобновено. То бе временно прекратено във вторник заради екстремно лошото време.

До момента няма намерени останки, които да докажат версията, че самолетът Боинг 777 на Малайзийските авиолинии се е разбил там. Близките на над 150-китайски пасажери отказват да приемат обявеното от министър председателя на Малайзия заключение, че полет MH370 се е разбил в южната част на Индийския океан. В Пекин роднините на изчезналите с полета хора протестираха и обвиниха правителството на Малайзия. "Няма останки, няма доказателства",

Около 100 гневни близки на китайските пътници от полет MH370 се събраха пред малайзийското посолство в Пекин, хвърляха на бутилки и скандираха в продължение на два часа, докато приемат тяхното протестно писмо във връзка с липсата на информация.

В отговор на искането на семействата малайзийските власти представиха анализа на сателитните данни на британската телекомуникационна компания Inmarsat. На базата на този анализ властите направиха заключението, че самолетът се е разбил в отдалечени води преди 18 дни и няма оцелели.

Полетът е бил самоубийствен, цитираха някои медии неназован източник, близък до разследването. Това обаче е само една от теориите. The Telegraph цитира друг официален източник, също неназован, според който полетът е бил проведен рационално. Официално разследването продължава в посока, че случилото се със самолета е "умишлен акт". Следователите нямат все още никаква улика, която да ги насочи към мотива. Всичко остава пълна мистерия. Тя ще бъде разкрита само след като се намери черната кутия на изчезналия полет MH370.

Видеото показва Индийския океан в тази част на света от палубата на един от корабите, които издирват отломки от самолета.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини