Паисиевци с експедиционен отряд в Деня на водата

Ученици от експедиционния отряд в СОУ „Отец Паисий” – гр. Кърджали взеха участие в отбелязването на 22 март 2014г - Световния ден на водата. 

            Те се включиха в ученическо шествие и общоградски хепънинг, организиран от Община Кърджали и Басейнова дирекция за управление на водите. Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на Министерство на околната среда и водите под надслов "Всяка капка си струва".

                Празникът започна с Поход на водата, в който освен ученици се включиха и членове на Младежкия воден парламент. В Деня на водата, Градската градина се превърна в сцена на детското творчество и умения. Да си кажем, че на нашата маса доста се позадържаха официалните гости в лицето на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, кмета на града, областният управител и депутати. А там имаше красиви рисунки на учениците на г-жа Ирена Захариева и много интересни експонати, изработени от учениците на г-жа Веселина Тинчева-учител по биология. Те илюстрираха изчточниците на замърсяване и са изработени от подръчни материали.

Красимира Георгиева           

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини