Касим Дал: В Кърджали не е като в Крим

Сравнението на Крим с Кърджали говори за комплексите на нашите политици. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия Касим Дал – председател на Народна партия „Свобода и достойнство“, която е част от Реформаторския блок.В Кърджали няма настроения за отцепване от държавата. „Нямаше такива и по време на Възродителния процес дори“, поясни Дал. „Политиците са безотговорни и когато изстрелват думи, не осъзнават къде могат да улучат“, каза Дал.

Гласовете на ДПС, според него, спаднали с около 50% в последно време. Той обвини депутата от движението Йордан Цонев като пряко отговорен за купуването на гласове във Варна като водач на местната депутатска листа.

Днес Реформаторският блок ще утвърди и обяви своите кандидати за еводепутати. Очаква се листата да оглави Меглена Кунева - лидер на Движение „България на гражданите“. Светослав Малинов от Демократи за силна България също може да застане начело или на втора позиция в листата. От партията на Касим Дал като кандидат се спряга Корман Исмаилов.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини