Жена падна от скеле в центъра на Бургас

Авиационен хеликоптер откара спешно днес за София, жена паднала при нелеп инцидент от 10-метрово скеле в центъра на Бургас. Жената е с множество наранявания, черепно –мозъчна травма, счупени ребра и с опасност за живота. Десетки любопитни граждани гледаха, как лекар и сестри помагаха за преместването на тежко болната от линейката в хеликоптера, който кацна на новата хеликоптерна площадка в района на болницата, пише BurgasUtre.

Така бяха демонстрирани възможностите на новата придобивка на Бургас. Демонстрационната акция продължи с транспортиране на "пациентката" до медицинско заведение в столицата. Във възстановката се включиха доброволци от БЧК - Бургас и медици от МБАЛ Бургас. Професионалните екипи на авиопревозвача "Хели Ер" показаха в реално време как се действа в спешни ситуации.

При демонстрацията е използван и високотехнологичния реанимобил, подарен от Израел в знак на признателност за бързата и компетентна логистична и медицинска помощ, която беше оказана на пострадалите при атентата на летището в Сарафово, съобщава iNews.

При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София за 1 час и 30 минути. Той ще бъде позициониран на летище Бургас и ще каца на болничната площадка само при спешни случаи.

Авиолинейката е оборудвана с модерна система за мониторинг и кардиостимулация и с електрокардиограф.   Данните се записват и могат да бъдат изпратени от въздуха до всяка една болница. Собственик на новия хеликоптер е авиационният оператор "Хели-ер". Той ще обслужва пациенти по цялото Черноморие.

Средствата за транспортирането на пострадали с хеликоптера ще бъдат поети от техните близки, пише още бургаският сайт. Пояснява се, че при транспортиране на пострадал при производствена авария, сумата ще бъде покрита от предприятието. По преценка на кмета на Бургас Общината ще може да покрие разходите за транспортиране на пострадали социално слаби граждани.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини